Uherský guláš podle norem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg paprika
35 dkg brambory
10 dkg tuk
15 dkg cibule
10 dkg rajče
4 dkg hladká mouka
25 dkg hovězí kližka
25 dkg vepřový bok
podle chuti
sůl
majoránka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nebo plec a vepřový bok nebo plec nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na silnější nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme nejlépe na čtvrtky, ale záleží na velikosti brambor.

  2. Na polovině tuku nebo sádla osmažíme dozlatova cibuli, opečeme v ní nakrájenou hovězí kližku nebo plec, přidáme mletou papriku, na plátky nakrájená rajčata, sůl, pepř, kmín a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Podle potřeby můžeme podlít.

  3. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájený vepřový bok nebo plec, nakrájené papriky a dusíme do poloměkka vepřového masa. Potom přidáme na čtvrtky pokrájené brambory. Zalijeme vodou nebo vývarem a zahustíme jíškou z druhé poloviny tuku a hladké mouky. Uherský guláš dováříme bez pokličky za častého míchání do změknutí brambor. Dochutíme podle chuti majoránkou a solí.

  4. Uherský guláš podle norem podáváme bez přílohy, ale velcí jedlíci si mohou dát ke guláši pečivo nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy