Uherský hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 l vývar
2 ks cibule
4 ks rajče
20 dkg fazole
10 dkg anglická slanina
20 dkg pikantní klobása
2 lžíce mletá sladká paprika
40 dkg kysané zelí
1 lžička mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole uvaříme a scedíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme najemno a klobásu na kolečka. Kysané zelí překrájíme. Petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. Na části slaniny osmažíme cibuli, krátce osmažíme mletou papriku, zalijeme vývarem a vložíme překrájené kysané zelí. Vaříme téměř doměkka. Přidáme rajčata, fazole, utřený česnek a na zbytku slaniny osmaženou klobásu. Dochutíme a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

  3. Uherský hrnec podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy