Uherský hrnec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 l vývar 2 ks cibule 4 ks rajče 20 dkg fazole 10 dkg anglická slanina 20 dkg pikantní klobása 2 lžíce mletá sladká paprika 40 dkg kysané zelí 1 lžička mletá pálivá paprika podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Uherský hrnec recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole uvaříme a scedíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme najemno a klobásu na kolečka. Kysané zelí překrájíme. Petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme.
Na části slaniny osmažíme cibuli, krátce osmažíme mletou papriku, zalijeme vývarem a vložíme překrájené kysané zelí. Vaříme téměř doměkka. Přidáme rajčata, fazole, utřený česnek a na zbytku slaniny osmaženou klobásu. Dochutíme a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
Uherský hrnec podáváme jako chutný hlavní chod.