Úhoř na italský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 ks mrkev
1 ks úhoř
500 ml bílé víno
olivový olej
citronová šťáva
černý pepř mletý
strouhanka (podle potřeby)
petrželová nať (jiné bylinky)

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného úhoře stáhneme z kůže, vykostíme a plátky masa nakrájíme na kousky. Ty osolíme a jemně zakápneme citronovu šťávou.

  2. Mrkev oloupeme a nastrouháme do hrnce. Na nastrouhanou mrkev vložíme kousky úhoře, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Dalších dvacet minut směs v hrnci vaříme táhnutím.

  3. Když je maso měkké, necháme vše vychladnout a uložíme v chladu.

  4. Mezitím si rozmícháme vejce s trochou soli, pepřem a oleje. Vychladnuté kousky úhoře v této směsi namáčíme a restujeme na pánvi do červena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy