Ukrajinská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks brambory
1 ks cibule
sádlo
2 ks mrkev
2 ks petržel
saturejka
3 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
hladká mouka
5 kuliček celý pepř
zelená petrželka
1 ks menší celer
mletá sladká paprika
fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory spolu se zeleninou očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Zeleninu dáme do hrnce. Přidáme zelené fazolové lusky, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, přidáme smetanu.

  3. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme sladkou papriku a hladkou mouku. Vysmahneme světlejší jíšku, kterou vlijeme do polévky. Polévku ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme do polévky zelenou petrželku a saturejku nasekanou najemno.

  4. Ukrajinskou polévku podáváme teplou, klidně s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy