Ukrajinská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks brambory 1 ks cibule sádlo 2 ks mrkev 2 ks petržel saturejka 3 ks bobkový list 5 kuliček nové koření hladká mouka 5 kuliček celý pepř zelená petrželka 1 ks menší celer mletá sladká paprika fazolové lusky
Postup Ukrajinská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory spolu se zeleninou očistíme a nakrájíme na kousky.
Zeleninu dáme do hrnce. Přidáme zelené fazolové lusky, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, přidáme smetanu.
Na sádle zpěníme cibuli a přidáme sladkou papriku a hladkou mouku. Vysmahneme světlejší jíšku, kterou vlijeme do polévky. Polévku ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme do polévky zelenou petrželku a saturejku nasekanou najemno.
Ukrajinskou polévku podáváme teplou, klidně s čerstvým pečivem.