Ukrajinská rajčata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2-3 lžíce majonéza
4 ks rajče
3 lžíce niva
125 g měkký tvaroh
12 snítek čerstvý kopr
podle chuti
sůl
čtyřbarevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na 1 cm hrubé plátky a vyrovnáme na tác. Trošku je poprášíme čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem. Počítáme 3 kolečka na strávníka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nivu nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Tvaroh vyšleháme s prolisovaným česnekem, majonézou a jemně nastrouhanou nivou. Tvarohovou pomazánku podle chuti dosolíme.

  3. Pomazánkou naplníme zdobičku a na každý plátek rajčete ozdobně nastříkáme trochu pomazánky. Pokud zdobičku nemáme, navršíme pomazánku lžičkou. Doprostřed pomazánky zapíchneme snítku čerstvého kopru.

  4. Ukrajinská rajčata podáváme s opečenou bagetou nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy