Upečená ačokča recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
chilli koření
mletý černý pepř
2 lžíce extra panenský olivový olej
3 hrstě ačokča

Postup přípravy receptu

  1. Plody ačokči omyjeme, větší plody rozpůlíme a zbavíme semen. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme na něj ačokču, poklademe plátky česneku, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a pokapeme panenským olivovým olejem. Ačokču můžeme okořenit podle chuti i chilli kořením. Ačokču upečeme v troubě

  3. Upečenou ačokču podáváme jako přílohu ke grilovaným masům, nebo pečenému kuřeti

  4. Plody ačokči můžeme předvařit 10 minut ve slabě okyselené vodě a pak je lze zapékat s vařenými vejci a sýrem, nebo je použít na způsob fazolek na kyselo. Ačokča je výborná za syrova jako příloha k chlebu a do zeleninových salátů

  5. Ačokču lze připravit na způsob mozečku, do gulášů a pod maso. Ačokču můžeme nakládat jako okurky nebo i zavařovat s přidáním rajčat, kozích rohů nebo feferonek. Ačokča je výborná i na grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!