Uškvaření vrabci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenka voda 1 lžíce drcený kmín 2 kg vepřový bok 2 špetky mletý černý pepř podle potřeby sůl
Postup Uškvaření vrabci recept
Postup přípravy receptu
-
Prorostlý bůček bez kostí nakrájíme na kousky asi velikosti ořechu. Kostky dáme do kastrolu, osolíme, trochu opepříme a přidáme drcený kmín. Promícháme, přilijeme sklenku vody a pod pokličkou mírně dusíme asi hodinu.
Vyklopíme všechno do pekáčku a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 3/4 hodiny, až maso pustí šťávu a tuk a sádlo je měkké.
Horké vrabce přelijeme třeba do kameninového hrnce a necháme v chladu ztuhnout. Uškvaření vrabci mají prý vydržet v chladu víc než půl roku. Ale když uškvařené vrabce dělal bratr, nikdy nevydrželi ani půl roku.
Uškvařené vrabce mažeme na chléb a poprášíme mletou paprikou.