Utajená rybí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrst nudle podle chuti 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 50 g celer 100 g mrkev 100 g petržel 100 g anglická slanina 1 ks pikantní klobása 1 konzerva krájená rajčata (400g) podle potřeby 2 ks kapří hlava
Postup Utajená rybí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Základem je silný vývar z ryb. Bude se později ředit jinými chutěmi, tak ať tam zůstane alespoň lehký nádech. O Vánocích používáme 2 kapří hlavy, kosti a odřezky asi na 2 litry vody. Přidáme 2 lžíce octa. Při vaření pouze solíme.
Na základ si připravíme očištěnou a stejně nakrájenou mrkev, petržel, trochu celeru. Dva stroužky nadrceného česneku, nadrobno nakrájenou cibulku, stejně tak kousek anglické slaniny a nějaké pikantní klobásky. Může se přidat i jiná zelenina, třeba i na nudličky nakrájená kapusta. Zajímavé je dobarvit polévku nadrcenými rajčaty z plechovky.
Na slanině osmažíme cibuli, klobásku a česnek. Přidáme zeleninu, krátce orestujeme a zalijeme vývarem z ryby. Pozor, zelenina by nikdy neměla být na bláto rozvařená! Takže odhadneme čas, přidáme drcená rajčata, hrst nudlí a obrané maso z kostí. Dovaříme do změknutí těstovin a je hotovo. Ničím nezahušťujeme, utajená rybí polévka sama o sobě je dost kompaktní.