Uzenářský špíz s čočkovým salátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 600 g uzenina salát 100 g slanina 1 stroužek česnek 2 ks cibule 250 g čočka 1 lžička citronová šťáva 1 svazek bylinky (tymián, bobkový list, petrželka, celerová nať) podle potřeby olej
Postup Uzenářský špíz s čočkovým salátem recept
Postup přípravy receptu
-
Čočku a bylinky vložíme do 1/2 l vody a pod poklicí uvaříme doměkka.
Oloupaný česnek a cibuli nakrájíme na jemné kostičky. 100 g slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme do křupava, přidáme cibuli, česnek a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Uvařenou čočku osolíme, dochutíme pepřem a citronovou šťávou, vmícháme směs slaniny a necháme krátce proležet.
Jednotlivé druhy uzenin nakrájíme na 3 cm velké kousky a střídavě se stočenými plátky slaniny je napichujeme na špízy. Potřeme olejem a na pánev nebo do grilu položíme tak, aby mezi jednotlivými špízy byla 10 cm mezera. Grilujeme, dokud není maso měkké a zlatavé.
Uzenářský špíz podáváme ještě teplý s připraveným čočkovým salátem.