Uzenářský špíz s čočkovým salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
600 g uzenina
salát
100 g slanina
1 stroužek česnek
2 ks cibule
250 g čočka
1 lžička citronová šťáva
1 svazek bylinky (tymián, bobkový list, petrželka, celerová nať)
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku a bylinky vložíme do 1/2 l vody a pod poklicí uvaříme doměkka.

  2. Oloupaný česnek a cibuli nakrájíme na jemné kostičky. 100 g slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme do křupava, přidáme cibuli, česnek a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Uvařenou čočku osolíme, dochutíme pepřem a citronovou šťávou, vmícháme směs slaniny a necháme krátce proležet.

  3. Jednotlivé druhy uzenin nakrájíme na 3 cm velké kousky a střídavě se stočenými plátky slaniny je napichujeme na špízy. Potřeme olejem a na pánev nebo do grilu položíme tak, aby mezi jednotlivými špízy byla 10 cm mezera. Grilujeme, dokud není maso měkké a zlatavé.

  4. Uzenářský špíz podáváme ještě teplý s připraveným čočkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy