Valašský domácí králík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 ks cibule 1 lžíce kmín 1 lžička tymián 2 lžíce sádlo 2 hrnky voda 1 ks králík 1 ks masox 2 lžíce mletá sladká paprika
Postup Valašský domácí králík recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme a položíme na pekáč. Ve vodě si rozpustíme masox, potom přidáme papriku, kmín, tymián a rozmačkaný česnek. Vše přivedeme do varu a odstavíme z plotny.
Na druhé pánvi si osmahneme cibuli. Pak tím posypeme králíka a zalijeme vodou s kořením. Po zalití dáme péct do vyhřáté trouby.
Upečený valašský domácí králík není suchý. Králíka podáváme s bramborami a přílohou podle chuti.