Valašský kontrabáš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2-3 lžíce olej 1-3 špetky sůl 1 kg brambory 1 lžička majoránka 1 ks cibule 500 g pohanka 350 g uzený bůček 200 g tvrdý sýr 1-3 špetky mletý černý pepř
Postup Valašský kontrabáš recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve podle návodu na obalu uvaříme pohanku. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v dalším hrnci uvaříme. Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekáme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.
V pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 - 4 minuty. Potom přidáme bůček, chvíli prohříváme, dále přisypeme uvařenou pohanku a směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Na závěr přidáme uvařené brambory a směs promícháme. Směs vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 5 minut.
Valašský kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.