Vamberecký řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
4 plátky sýr
olej na smažení
400 g vepřová kýta
120 g jemné párky
trojobal
1 ks vejce
60 g strouhanka
2 lžíce mléko
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a do středu každého z nich položme plátek sýra, cibule a párku. Řízek přeložíme.

  2. Vamberecký řízek obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhance a smažíme v horkém oleji do zlatavé barvy.

  3. Zlatavý vamberecký řízek podáváme jako klasický řízek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy