Veganské zapečené těstoviny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1 lžička kmín 3 lžíce voda 10 dkg pórek 1/2 ks červená paprika 0,5 ks žlutá paprika 3 lžíce sterilovaná kukuřice 3 lžíce sterilovaný hrášek 2 lžíce cizrnová mouka 2 lžičky garam masala 3 ks sojové plátky 1 balení rostlinná alternativa smetany 2 lžíce sušené ovesné mléko 200 g bezvaječné penne 1 balíček marináda s rozmarýnem 2 lžíce hraška na zahuštění
Postup Veganské zapečené těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si bezvaječné penne a sojové plátky, obojí vaříme podle návodu v osolené vodě a poté scedíme
Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, česnek, papriky a pórek. Na pánvi orestujeme naráz cibuli, papriky a kmín, přidáme koření, cizrnovou mouku, ovesné mléko a trochou vody naředíme na hodně hustou kaši. Do této kaše vmícháme vařené penne, hotovou marinádu s rozmarýnem, sterilovaný hrášek a kukuřici a směs vyklopíme na plech, který jsme si vytřeli olejem a vysypali strouhankou
Těstoviny zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Pak na povrch stejnoměrně nalijeme rostlinnou smetanu, do které jsme zamíchali hrašku a vodu. Zapékáme ještě dalších 15 minut
Zapečené těstoviny podáváme jako veganský hlavní chod
Poznámka: Pokud nedáme do jídla sojové maso, nevadí. Dala jsem ho tam, protože mi zbylo z předchozích pokusů. Jídlo může být bez něj, popř. přidáme a osmažíme s cibulí kousek nějaké jiné veganské uzeniny. Pár hrášků a kukuřice ponecháme na posypání hotového jídla na talíři, protože zapečená zelenina ztratí barvu. S trochou čerstvých kuliček je jídlo atraktivnější pro oči. Marináda se dá použít i jiná, nebo místo ní přidat čertovskou omáčku, cikánskou omáčku apod.