Veganské zapečené těstoviny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 lžička kmín
3 lžíce voda
10 dkg pórek
1/2 ks červená paprika
0,5 ks žlutá paprika
3 lžíce sterilovaná kukuřice
3 lžíce sterilovaný hrášek
2 lžíce cizrnová mouka
2 lžičky garam masala
3 ks sojové plátky
1 balení rostlinná alternativa smetany
2 lžíce sušené ovesné mléko
200 g bezvaječné penne
1 balíček marináda s rozmarýnem
2 lžíce hraška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si bezvaječné penne a sojové plátky, obojí vaříme podle návodu v osolené vodě a poté scedíme

  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, česnek, papriky a pórek. Na pánvi orestujeme naráz cibuli, papriky a kmín, přidáme koření, cizrnovou mouku, ovesné mléko a trochou vody naředíme na hodně hustou kaši. Do této kaše vmícháme vařené penne, hotovou marinádu s rozmarýnem, sterilovaný hrášek a kukuřici a směs vyklopíme na plech, který jsme si vytřeli olejem a vysypali strouhankou

  3. Těstoviny zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Pak na povrch stejnoměrně nalijeme rostlinnou smetanu, do které jsme zamíchali hrašku a vodu. Zapékáme ještě dalších 15 minut

  4. Zapečené těstoviny podáváme jako veganský hlavní chod

  5. Poznámka: Pokud nedáme do jídla sojové maso, nevadí. Dala jsem ho tam, protože mi zbylo z předchozích pokusů. Jídlo může být bez něj, popř. přidáme a osmažíme s cibulí kousek nějaké jiné veganské uzeniny. Pár hrášků a kukuřice ponecháme na posypání hotového jídla na talíři, protože zapečená zelenina ztratí barvu. S trochou čerstvých kuliček je jídlo atraktivnější pro oči. Marináda se dá použít i jiná, nebo místo ní přidat čertovskou omáčku, cikánskou omáčku apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!