Velrybí steaky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olivový olej na smažení
1 kg tmavé velrybí maso
marináda
1 lžička kurkuma
2 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletý černý pepř
2 lžičky mořská sůl hrubá

Postup přípravy receptu

  1. Tmavé velrybí maso nakrájíme příčně přes vlákna na 1,5 - 2 cm široké plátky. Tupou stranou nože steaky lehce naklepeme z obou stran.

  2. Do hmoždíře dáme hrubou mořskou sůl, pepř, kurkumu, bobkové listy, papriku a zalijeme 1 lžící oleje. Koření zpracujeme na jemnou pastu.

  3. Nakrájené a naklepané steaky vydatně potřeme pastou. Velrybí steaky necháme zakryté odležet v lednici přes noc.

  4. Na kvalitní pánvi s rastrovaným dnem sendvičového typu rozpálíme zbytek oleje na asi 160°C. Vkládáme velrybí steaky a asi 2 minuty je z každé strany opékáme. Propečení ověříme jemným naříznutím, barva je jemně růžově hnědá.

  5. Velrybí steaky podáváme s přílohou podle chuti. Velryby jsou chráněné. Přesto některé státy je loví a v prodejnách s rybami se objeví. Nevím jestli v Česku. J jsem tohle vařil v Norsku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy