Venkovská mrkvová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
2 plátky celer
6 ks mrkev
0.5 šálku petržel
1-2 kostky zeleninový bujon
podle potřeby
voda
podle chuti
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli a celer nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo.

  2. Máslo rozpustíme ve středním hrnci. Přidáme cibuli, celer a smažíme. Pak přidáme k zelenině mrkev. Vlijeme do hrnce vodu, aby asi tak o centimetr zalila zeleninu. Přidáme kostky bujonu a koření. Mrkvovou polévku přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme asi hodinu. Chceme-li polévku hustší, přidáme na konci vaření 2 lžíce smetany. Ale již nevaříme. Chceme-li krémovou polévku, dáme ji napřed do mixéru a potom přidáme smetanu.

  3. Venkovskou mrkvovou polévku podáváme studenou nebo teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy