Venkovská mrkvová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 ks cibule 2 plátky celer 6 ks mrkev 0.5 šálku petržel 1-2 kostky zeleninový bujon podle potřeby voda podle chuti mořská sůl
Postup Venkovská mrkvová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli a celer nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo.
Máslo rozpustíme ve středním hrnci. Přidáme cibuli, celer a smažíme. Pak přidáme k zelenině mrkev. Vlijeme do hrnce vodu, aby asi tak o centimetr zalila zeleninu. Přidáme kostky bujonu a koření. Mrkvovou polévku přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme asi hodinu. Chceme-li polévku hustší, přidáme na konci vaření 2 lžíce smetany. Ale již nevaříme. Chceme-li krémovou polévku, dáme ji napřed do mixéru a potom přidáme smetanu.
Venkovskou mrkvovou polévku podáváme studenou nebo teplou.