Venkovská pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
120 g šunka
5 lžic smetana
2 ks rajče
60 g sýr
60 g mozzarella
podle chuti
sůl
bazalka
parmazán
mletý černý pepř
podle potřeby
těsto na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto připravíme podle receptu Kynuté těsto na pizzu a vložíme na plech nebo do kulaté formy, kterou si vymažeme. Těsto posypeme bazalkou.

  2. Sýr a parmazán nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky nebo plátky. Záleží, jak má kdo rád.

  3. Připravené těsto posypeme parmazánem. Na něj rozložíme šunku a rajčata. Vejce rozklepneme a smícháme se smetanou a sýrem. Případně trochu okořeníme. Směs nalijeme na rajčata.

  4. Venkovskou pizzu pečeme asi půl hodiny v předehřáté troubě na 190 °C.

  5. Venkovskou pizzu po vyndání z trouby ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy