Venkovský chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 2 lžičky kmín 60 g droždí 750 g hladká mouka 850 ml vlažná voda 750 g žitná mouka
Postup Venkovský chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky smícháme se solí a kmínem. Rozdrobené droždí rozmícháme ve vodě, přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Chlebové těsto přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 60 minut.
Na pomoučněném vále těsto prohněteme a vytvoříme kouli, kterou dáme do pomoučněné ošatky. Těsto na venkovský chléb necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Chleba z ošatky dáme na pomoučněný plech a pečeme na spodním roštu při 200 °C asi 60 - 70 minut.
Venkovský chléb necháme lehce vychladnout a můžeme se do něj pustit.