Venkovský chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
2 lžičky kmín
60 g droždí
750 g hladká mouka
850 ml vlažná voda
750 g žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky smícháme se solí a kmínem. Rozdrobené droždí rozmícháme ve vodě, přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Chlebové těsto přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 60 minut.

  2. Na pomoučněném vále těsto prohněteme a vytvoříme kouli, kterou dáme do pomoučněné ošatky. Těsto na venkovský chléb necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Chleba z ošatky dáme na pomoučněný plech a pečeme na spodním roštu při 200 °C asi 60 - 70 minut.

  3. Venkovský chléb necháme lehce vychladnout a můžeme se do něj pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy