Vepřo-špedlo-mrzelo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule příloha olej 1 ks cibule 5 ks mrkev 650 g sterilované zelí podle potřeby olej podle chuti sůl kmín 500 g vepřové maso těstíčko 2 ks bílek 1 balíček prášek do pečiva 300 g polohrubá mouka 1 balíček mražený špenát
Postup Vepřo-špedlo-mrzelo recept
Postup přípravy receptu
-
Špenátový protlak necháme rozmrznout. Nejprve dáme péct vepřové maso. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nahrubo. Třetinu cibule dáme stranou. Vepřové očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme a lehce okmínujeme. Pekáč vymastíme. Vsypeme větší část cibule, vložíme maso a podle chuti ještě okořeníme kmínem. Maso pečeme běžným způsobem v předehřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a přeléváme.
Během pečení si připravíme špedlíky a mrzelo. Do mísy vsypeme mouku, prášek do pečiva a přidáme špenát. Základ těsta důkladně promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Hrnky dobře vymažeme olejem a do 2/3 třetin je naplníme špedlíkovým těstem.
Hrníčky dáme do hrnce se studenou vodou a od varu vaříme přiklopené 20 min.
Připravíme si mrzelo. Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo a smícháme s propláchnutým zelím. V hrnci rozehřejeme trochu oleje. Zpěníme na něm zbylou cibuli a přidáme zelí a mrkev. Mrzelo dusíme doměkka a osolíme podle vlastní chuti.
Na talíř skládáme zelené špedlíky, vepřové maso a žlutooranžové mrzelo. Vegetariáni mohou vepřové maso nahradit za sójové.