Vesnická koprovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 kg brambory
1 ks šlehačka
1 hrst polohrubá mouka
3 ks vejce natvrdo
2 lžíce čerstvý kopr
podle chuti
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme studenou vodou a osolíme. Necháme vařit a vaříme tak, aby byly brambory jen ovařené, tedy tužší.

  2. Potom přidáme šlehačku rozmíchanou s polohrubou moukou, zalijeme do vody s brambory, necháme povařit a stále opatrně mícháme.

  3. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme kopr. Vaříme zhruba 4 minuty, ale stále sledujeme, aby koprovka nebyla moc hustá (případně rozředíme horkou vodou) a aby se brambory nerozvařily.

  4. Dochutíme solí a octem. Na talíř ke každé porci dáme celé či půlku vařeného vejce.

  5. Nemusíme přidávat přílohu, postačí dobrý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy