Vesnická koprovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 kg brambory 1 ks šlehačka 1 hrst polohrubá mouka 3 ks vejce natvrdo 2 lžíce čerstvý kopr podle chuti sůl ocet
Postup Vesnická koprovka recept
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme studenou vodou a osolíme. Necháme vařit a vaříme tak, aby byly brambory jen ovařené, tedy tužší.
Potom přidáme šlehačku rozmíchanou s polohrubou moukou, zalijeme do vody s brambory, necháme povařit a stále opatrně mícháme.
Když jsou brambory téměř měkké, přidáme kopr. Vaříme zhruba 4 minuty, ale stále sledujeme, aby koprovka nebyla moc hustá (případně rozředíme horkou vodou) a aby se brambory nerozvařily.
Dochutíme solí a octem. Na talíř ke každé porci dáme celé či půlku vařeného vejce.
Nemusíme přidávat přílohu, postačí dobrý chléb.