Veteránská sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 6 hrstí strouhanka 2 lžičky vegeta 2 ks větší cibule 14 plátků anglická slanina 750 g mleté vepřové maso 2 lžičky sušená majoránka podle potřeby mléko
Postup Veteránská sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Maso rozložíme na dno větší nádoby, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Potom přidáme vejce a jeden žloutek, zbývající bílek si odložíme. Přisypeme vegetu, majoránku a sůl. Směs můžeme částečně promíchat. Na závěr přidáme strouhanku. Strouhankou maso rovnoměrně posypeme a necháme odpočinout.
Mezitím připravíme pekáček a troubu předehřejeme na 180 °C. Maso a přidané ingredience důkladně mícháme. Potom směs začneme spájet do bochníku. Položíme ho na plátky slaniny v pekáči, bochník slaninou obalíme, potřeme bílkem, podlijeme vodou. Veteránskou sekanou pečeme asi hodinu.
Veteránská sekaná je výborná teplá i studená, s bramborem nebo chlebem.