Veteránská sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
6 hrstí strouhanka
2 lžičky vegeta
2 ks větší cibule
14 plátků anglická slanina
750 g mleté vepřové maso
2 lžičky sušená majoránka
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozložíme na dno větší nádoby, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Potom přidáme vejce a jeden žloutek, zbývající bílek si odložíme. Přisypeme vegetu, majoránku a sůl. Směs můžeme částečně promíchat. Na závěr přidáme strouhanku. Strouhankou maso rovnoměrně posypeme a necháme odpočinout.

  2. Mezitím připravíme pekáček a troubu předehřejeme na 180 °C. Maso a přidané ingredience důkladně mícháme. Potom směs začneme spájet do bochníku. Položíme ho na plátky slaniny v pekáči, bochník slaninou obalíme, potřeme bílkem, podlijeme vodou. Veteránskou sekanou pečeme asi hodinu.

  3. Veteránská sekaná je výborná teplá i studená, s bramborem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy