Větrníkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
těsto
1 špetka sůl
6 ks vejce
15 dkg sádlo
3 dl voda
15 dkg hladká mouka
náplň 1
150 g máslo
0 l mléko
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
náplň 2
150 g máslo
1 konzerva salko
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme uzavřenou plechovku salka 2 hodiny ponořenou ve vodě.

  2. Vodu, sůl a sádlo svaříme. Když je vše rozpuštěné, vmícháme mouku. Necháme tuto směs vystydnout a poté do ní po jednom vmícháme vejce. Dva plechy si vymažeme sádlem a na každý natřeme polovinu těsta. Každý korpus upečeme. Musíme hlídat, aby se těsto nepřipálilo.

  3. Zatím si uvaříme pudink. Uvařený pudink necháme vychladnout. Pak ho vyšleháme s máslem. Taky vyšleháme uvařené salko s máslem.

  4. Na jeden upečený plát namažeme máslový pudink a na něj dáme ještě salko. Vše přikryjeme druhým plátem. Větrníkové řezy podle fantazie ozdobíme nebo jen pocákáme čokoládou a dáme do lednice do druhého dne rozležet.

  5. Uleželé větrníkové řezy nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy