Vichysoisse recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
1 ks cibule
2 ks pórek
100 ml bílé víno
0 lžiček mletý pepř
1 l zeleninový vývar
125 ml sladká smetana
2 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme v kastrolku a jemně nakrájenou cibuli restujeme do zesklovatění asi 2 minuty, přidáme na kolečka nakrájený pórek (bílou i zelenou část), zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme asi 25 minut, až brambory změknou.

  2. Směs rozmixujeme na kašičku. Do polévky přidáme bílé víno, sladkou smetanu a opepříme, případně osolíme.

  3. Vichysoisse podáváme s čepicí zakysané smetany. Polévka může být teplá, ale dobrá je i vychlazená. Výborným doplňkem k vichysoisse jsou opečené krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy