Vichysoisse recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 lžiček sůl 1 ks cibule 2 ks pórek 100 ml bílé víno 0 lžiček mletý pepř 1 l zeleninový vývar 125 ml sladká smetana 2 ks střední brambory
Postup Vichysoisse recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozehřejeme v kastrolku a jemně nakrájenou cibuli restujeme do zesklovatění asi 2 minuty, přidáme na kolečka nakrájený pórek (bílou i zelenou část), zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme asi 25 minut, až brambory změknou.
Směs rozmixujeme na kašičku. Do polévky přidáme bílé víno, sladkou smetanu a opepříme, případně osolíme.
Vichysoisse podáváme s čepicí zakysané smetany. Polévka může být teplá, ale dobrá je i vychlazená. Výborným doplňkem k vichysoisse jsou opečené krutony.