Viktorův pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 ks vejce
2 lžíce máslo
2 dl mléko
1 ks cibule
1 lžička tymián
1 lžíce sádlo
0 ks květák
3 lžíce sýr
0 l vývar z masoxu
2 ks rohlík
1 lžička mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
0 lžiček muškátový oříšek
50 dkg vepřové mleté maso
1 stroužek drcený česnek
0 l smetana 31%
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s rohlíky rozmočenými v mléce, ochutíme solí a kořením, vmícháme pokrájenou na sádle osmahnutou cibuli a můžeme přidat i drcený česnek. Květák povaříme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky.

  2. Pekáček vymastíme, vložíme maso v tenké vrstvě, na povrch rozložíme zeleninu a zalijeme zapékací omáčkou. Tu si připravíme takto: Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji vývarem z masoxu a vaříme 10 minut. Stále mícháme. Pak přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný sýr a ještě krátce povaříme. Po krátkém zchlazení zašleháme vejce, muškátový oříšek a podle potřeby přisolíme.

  3. Viktorův pekáček zapékáme v troubě 3/4 hodiny.

  4. Viktorův pekáček podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy