Viktorův pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 3 ks vejce 2 lžíce máslo 2 dl mléko 1 ks cibule 1 lžička tymián 1 lžíce sádlo 0 ks květák 3 lžíce sýr 0 l vývar z masoxu 2 ks rohlík 1 lžička mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 0 lžiček muškátový oříšek 50 dkg vepřové mleté maso 1 stroužek drcený česnek 0 l smetana 31% podle potřeby voda
Postup Viktorův pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s rohlíky rozmočenými v mléce, ochutíme solí a kořením, vmícháme pokrájenou na sádle osmahnutou cibuli a můžeme přidat i drcený česnek. Květák povaříme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky.
Pekáček vymastíme, vložíme maso v tenké vrstvě, na povrch rozložíme zeleninu a zalijeme zapékací omáčkou. Tu si připravíme takto: Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji vývarem z masoxu a vaříme 10 minut. Stále mícháme. Pak přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný sýr a ještě krátce povaříme. Po krátkém zchlazení zašleháme vejce, muškátový oříšek a podle potřeby přisolíme.
Viktorův pekáček zapékáme v troubě 3/4 hodiny.
Viktorův pekáček podáváme jako hlavní chod.