Vinařská roštěná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 4 dkg máslo 2 ks jablko 15 dkg niva 1 dl červené víno 4 lžíce pikantní kečup 4 plátky hovězí roštěná podle chuti sůl mletý pepř
Postup Vinařská roštěná recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách na oleji zprudka opečeme. Poté je vyjmeme a na pánvi v tuku opečeme jablka zbavená jádřinců a nakrájená na plátky, vyjmeme a přidáme k masu.
Na výpeku rozpustíme máslo, přidáme pikantní kečup, červené víno, povaříme, osolíme a opepříme. Maso rozdělíme na talíře, každou porci poklademe opečenými jablky a přelijeme omáčkou z pikantního kečupu a vína. Navrch posypeme jemně nastrouhanou nivou.
Vinařskou roštěnou podáváme s bramborovými knedlíky nebo kroketami.