Vinařské kuřecí rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g máslo 100 g cibule 1 ks kuře 2 lžíce kečup 400 g rýže 100 ml bílé víno 40 g anglická slanina 150 g kořenová zelenina na ozdobu 50 g parmazán
Postup Vinařské kuřecí rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Menší kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky, kosti a vnitřnosti zalijeme osolenou vodou, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a zvolna uvaříme vývar. Hotový vývar scedíme. Kousky masa a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.
Propranou rýži osmahneme na polovině másla, zalijeme procezeným vývarem, přidáme kousek cibule a dusíme, až je rýže skoro měkká.
Zbytek cibule osmažíme na másle a slanině, přidáme pokrájené kousky kuřete, povařené a jemně pokrájené vnitřnosti kuřete, podlijeme troškou vývaru s vínem a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak vmícháme rýži, přidáme kečup a prohřejeme.
Vinařské kuřecí rizoto podáváme sypané strouhaným parmazánem.