Vinařský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 3 ks cibule 2 lžičky tymián 5 dl voda 1 ks bobkový list 10 kuliček nové koření 2 dl bílé víno 4 lžíce hladká mouka 2 dl zakysaná smetana 500-600 g hovězí kližka 10 kuliček celý černý pepř
Postup Vinařský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na kostky.
V hrnci osmahneme slaninu dorůžova. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme kostky masa a restujeme, dokud maso nezbělá. Přidáme koření a ještě chvilku opékáme. Teprve pak maso osolíme a podlijeme polovinou vína. Maso pomalu dusíme pod pokličkou. V případě potřeby podléváme horkou vodou a dusíme až je maso poloměkké.
Šťávu vydusíme na tuk, maso zaprášíme moukou a jemně osmahneme. Pak zalijeme zbylou vodou a provaříme. Nakonec vlijeme druhou polovinu vína a smetanu a dobře provaříme. Kdo si netroufá maso zaprašovat moukou, smíchá vodu se smetanou a rozšlehá v ní mouku. Směs pak nalije na maso a míchá, než guláš zhoustne.
Vinařský guláš podáváme s knedlíkem.