Vinařský vepřový guláš s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
majoránka
300 g jablko
1 lžíce bílé víno
hladká mouka
mletý černý pepř
500 g libová vepřová plec
1 lžíce vepřové škvařené sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Libovou vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v horkém sádle za stálého míchání. Podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka pod poklicí.

  2. Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Společně dusíme dál pod pokličkou. Vepřový guláš s jablky ochutíme rozemnutou majoránkou a dusíme doměkka. Nezapomeneme podlévat. Nakonec zalijeme vínem, povaříme do husté omáčky, ochutíme mletým pepřem, solí a trochu přisladíme.

  3. Jako příloha k vinařskému vepřovému guláši s jablky stačí pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy