Vinařský vepřový guláš s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl majoránka 300 g jablko 1 lžíce bílé víno hladká mouka mletý černý pepř 500 g libová vepřová plec 1 lžíce vepřové škvařené sádlo
Postup Vinařský vepřový guláš s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Libovou vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v horkém sádle za stálého míchání. Podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka pod poklicí.
Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Společně dusíme dál pod pokličkou. Vepřový guláš s jablky ochutíme rozemnutou majoránkou a dusíme doměkka. Nezapomeneme podlévat. Nakonec zalijeme vínem, povaříme do husté omáčky, ochutíme mletým pepřem, solí a trochu přisladíme.
Jako příloha k vinařskému vepřovému guláši s jablky stačí pečivo.