Vlašský salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- cukr sůl 300 g šunka 150 g brambory 1 ks cibule 40 g celer 250 g majonéza 40 g mrkev 20 g plnotučná hořčice 150 g sterilované okurky 150 g sterilovaný hrášek worcesterová omáčka mletý černý pepř
Postup Vlašský salát
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka, po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Sterilované okurky slijeme z nálevu a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky
Brambory vsypeme do větší mísy, přidáme uvařenou mrkev a celer, okurky, scezený hrášek a šunku nakrájenou na nudličky. Vlašský salát osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec doplníme majonézou, plnotučnou hořčicí, špetkou cukru, trochou worcesterové omáčky a podle hustoty vlašského salátu i nálevem z okurek
Vlašský salát podáváme s pečivem, hodí se na přípravu chlebíčků, obložených mís apod
Foto: Vojtěch Leman