Vol-au-vent plněné lososovou pěnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g smetana 2 ks bílek 800 g losos 0 sklenek bílé suché víno 24 ks vol-au-vent podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby pažitka olivový olej na ozdobu kaviár
Postup Vol-au-vent plněné lososovou pěnou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe na páře uvaříme filé z lososa, které jsme předem opláchli a osušili. Připraveného lososa rozmixujeme se smetanou, vínem, špetkou soli a olivovým olejem.
Bílek se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh a lehounce ho přidáváme k připravené lososové směsi. Nakonec do lososové pěny přimícháme pažitku nebo petrželku nasekanou na jemno, sůl a pepř.
Hotové vol-au-vent košíčky naplníme lososovou pěnou a ozdobíme třeba kaviárem. Vol-au-vent s lososovou pěnou podáváme vychlazené jako chuťovku. Recept vhodný pro slavnostní chvíle.