Vošouchy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
2 ks vejce
800 g brambory
150 g mrkev
120 g hladká mouka
5 lžic horké mléko
1-2 lžíce sušená majoránka
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Přidáme nastrouhanou mrkev. Vše ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

  2. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

  3. Zlatavé vošouchy podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi. U nás je máme rádi se sladkým kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!