Vrabci z kolena recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 ks cibule 1 lžička kmín 1 lžíce rajčatový protlak 0 l černé pivo 500 g vepřové koleno bez kosti podle chuti sůl mletý pepř
Postup Vrabci z kolena recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno bez kosti očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubo. Maso dáme do kastrolu, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Přidáme utřený česnek, cibuli, důkladně podlijeme pivem a doplníme rajčatovým protlakem.
Ochucené vepřové koleno vložíme do rozehřátě trouby a dusíme pod pokličkou doměkka.
Když je maso skoro měkké, sejmeme pokličku a maso necháme dopéct na barvu.
Vrabce z kolena podáváme s knedlíkem a zelím.