Vrajnský džuveč bez masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
petrželka
1 kg cibule
2-3 listy celer
75 g sádlo
6 ks rajče
300 g rýže
1 ks lilek
masox
3 ks zelená paprika
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
3-4 ks nové brambory
1-2 ks tykev

Postup přípravy receptu

  1. Lilek a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tykvičky a papriky rovněž nakrájíme, ale neloupeme. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka. Nať nasekáme.

  2. Všechnu zeleninu, kromě poloviny rajčat, a brambory promícháme s rýží, solí, pepřem a paprikou. Směs naskládáme do důkladně vymazané zapékací nádoby. Zbylá rajčata naskládáme navrch. Všechno zalijeme zbylým omastkem a vodou s rozpuštěným masoxem tak, aby zelenina byla přikrytá. Nádobu vložíme do předehřáté trouby.

  3. Vrajnský džuveč bez masa dusíme při 220 °C asi půl hodiny, dokud zelenina není měkká, rýže uvařená a tekutina vsáklá.

  4. Vrajnský džuveč bez masa na stůl neseme v nádobě, v níž se džuveč pekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy