Vrajnský džuveč bez masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl petrželka 1 kg cibule 2-3 listy celer 75 g sádlo 6 ks rajče 300 g rýže 1 ks lilek masox 3 ks zelená paprika mletá sladká paprika mletý černý pepř 3-4 ks nové brambory 1-2 ks tykev
Postup Vrajnský džuveč bez masa recept
Postup přípravy receptu
-
Lilek a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tykvičky a papriky rovněž nakrájíme, ale neloupeme. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka. Nať nasekáme.
Všechnu zeleninu, kromě poloviny rajčat, a brambory promícháme s rýží, solí, pepřem a paprikou. Směs naskládáme do důkladně vymazané zapékací nádoby. Zbylá rajčata naskládáme navrch. Všechno zalijeme zbylým omastkem a vodou s rozpuštěným masoxem tak, aby zelenina byla přikrytá. Nádobu vložíme do předehřáté trouby.
Vrajnský džuveč bez masa dusíme při 220 °C asi půl hodiny, dokud zelenina není měkká, rýže uvařená a tekutina vsáklá.
Vrajnský džuveč bez masa na stůl neseme v nádobě, v níž se džuveč pekl.