Vrstvený salát s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
3 ks jablko
pórek
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 plechovka kompotovaný ananas
0.5 sklenice malá tatarská omáčka
0.5 sklenice malá majonéza
3 plátky šunky (plátek 5 mm)
2 ks sterilovaný celer (salát)

Postup přípravy receptu

  1. Z celeru si slijeme vodu a okapaný pokládáme na dno misky. Natvrdo uvařená vejce protlačíme přes mřížku a pokládáme na celer. Na vajíčka navrstvíme šunku, kterou nakrájíme na kostičky, dále ananas, který můžeme také ještě překrájet na menší kousky podle naší potřeby a chuti. Nasypeme kukuřici a jablka, která taktéž nakrájíme na kostičky.

  2. Nakonec smícháme půl sklenice tatarské omáčky a půl majonézy, omáčku dáme nahoru na salát a pak už jen posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Vrstvený salát s celerem necháme asi 3 hodiny uležet v lednici.

  3. Salát nabíráme zespodu misky, abychom měli všechny vrstvy. Vrstvený salát podáváme s pečivem, ale je výborný i k masu a při grilování.

  4. Doporučuji salát s celerem dělat do skleněné mísy, ať jdou krásně vidět všechny vrstvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy