Vylepšená kefírovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g cukr 200 ml olej 1 ks vejce 2 lžíce kakao 1 ks kefír 250 g hladká mouka 100 g polohrubá mouka 1 lžíce jedlá soda poleva kokos 1 ks čokoláda na vaření 1 kelímek zakysaná smetana jahodová marmeláda
Postup Vylepšená kefírovka recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto. Kefírové těsto nalijeme na vymazaný a krupicí nebo hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 40 minut. Upečenou kefírovku necháme vychladnout.
Čokoládu na polevu rozpustíme a smícháme s zakysanou smetanou.
Vychladlou kefírovku potřeme marmeládou a čokoládovou polevou. Nakonec vylepšenou kefírovku posypeme kokosem. Kefírovku dáme vychladit do lednice.
Vylepšenou kefírovku nakrájíme a můžeme podávat.