Vysocké zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g cukr
40 g máslo
1 lžíce ocet
1 ks cibule
3 ks jablko
1 ks středně velká hlavička červeného zelí
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájené (nakrouhané) zelí dáme do kastrolku, přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, zalijeme vodou a přidáme nahrubo nasekanou cibuli. Ochutíme solí, kmínem a cukrem.

  2. Zelí dusíme pod pokličkou tak dlouho, až změkne a voda se vypaří.

  3. Nakonec zelí ochutíme máslem a octem, chvíli ještě podusíme.

  4. Vysocké zelí podáváme s domácí sekanou a bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy