Waldorfský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks celer 2 ks jablko 1 lžička med 100 g gorgonzola 1 lžička jablečný ocet 1 kelímek zakysaná smetana 100 g vlašské ořechy 100 g hroznové víno podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Waldorfský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a i se slupkou je nakrájíme na tenoučké plátky. Menší celerovou bulvu oloupeme a nastrouháme na nudličky. Kuličky vína (bez pecek) rozpůlíme a vlašské ořechy nasucho opražíme na pánvi.
Stranou našleháme smetanu (případně majonézu) s jablečným octem, medem, solí a pepřem.
Jablka s celerem, hroznovým vínem a ořechy promícháme v míse. Všechny sypké ingredience spojíme s našlehanou zálivkou a necháme odležet 15 minut v lednici.
Waldorfský salát podáváme na talířcích posypaný rozdrobeným sýrem. Chutná výtečně.