Záhorácké flíčky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks vejce
100 ml mléko
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
600 g bílé zelí
400 g flíčky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na sádle rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Doplníme zelím, osolíme, opepříme a podusíme.

  3. Flíčky uvaříme v osolené vodě podle návodu. Scezené flíčky promícháme s podušeným zelím a celou směs vsypeme do sádlem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Záhorácké flíčky pečeme cca 20 - 30 minut.

  4. Záhorácké flíčky se slaninou podáváme se sterilovanými okurkami nebo kysaným zelím jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy