Záhorácké flíčky se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 ks vejce 100 ml mléko 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 600 g bílé zelí 400 g flíčky podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby sádlo na vymazání
Postup Záhorácké flíčky se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na sádle rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Doplníme zelím, osolíme, opepříme a podusíme.
Flíčky uvaříme v osolené vodě podle návodu. Scezené flíčky promícháme s podušeným zelím a celou směs vsypeme do sádlem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Záhorácké flíčky pečeme cca 20 - 30 minut.
Záhorácké flíčky se slaninou podáváme se sterilovanými okurkami nebo kysaným zelím jako hlavní chod.