Záhorácké lokše s povidly a mákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 kg brambory
400 g hladká mouka
na potření
100 g sádlo
100 g cukr moučka
150 g mák
200 g švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Do brambor přidáme mouku, vejce a lehce osolíme. Vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na větší kousky. Z těch vyválíme placky.

  2. Lokše pečeme na rozpálené pánvi bez oleje z obou stran. Umletý mák promícháme s cukrem.

  3. Upečené lokše omastíme sádlem, potřeme povidly a posypeme mákem s cukrem. Záhorácké lokše s povidly a mákem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy