Záhorácké lokše s povidly a mákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 kg brambory 400 g hladká mouka na potření 100 g sádlo 100 g cukr moučka 150 g mák 200 g švestková povidla
Postup Záhorácké lokše s povidly a mákem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Do brambor přidáme mouku, vejce a lehce osolíme. Vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na větší kousky. Z těch vyválíme placky.
Lokše pečeme na rozpálené pánvi bez oleje z obou stran. Umletý mák promícháme s cukrem.
Upečené lokše omastíme sádlem, potřeme povidly a posypeme mákem s cukrem. Záhorácké lokše s povidly a mákem ihned podáváme.