Zahradnická pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 100 g celer 100 g kečup 300 g mrkev 100 g brokolice 200 g květák 70 g špek 2 lžíce olivový olej 750 g hovězí zadní 1 kostka zeleninový bujon podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zahradnická pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní podle potřeby začistíme, omyjeme a osušíme. Špek nakrájíme na klínky a jimi protkneme maso. To osolíme a necháme uležet.
V kastrolu rozpálíme olej s máslem a flák hovězího v něm osmažíme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak přidáme cibuli, krátce orestujeme, podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujon. Pečeni zakryjeme poklicí a dusíme téměř doměkka.
Zatím si připravíme zeleninu. Tu očistíme. Cibuli nakrájíme nahrubo. Květák a brokolici rozebereme na růžičky a spaříme. Mrkev s celerem nakrájíme na kostičky.
Do téměř měkkého masa přidáme mrkev s celerem a dusíme. Nakonec přidáme květák s brokolicí a kečup a dusíme doměkka. Zahradnickou pečeni ochutíme solí a pepřem.
Hotovou zahradnickou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s pečenými brambory. Podáváme horké.