Zahradnická pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
100 g celer
100 g kečup
300 g mrkev
100 g brokolice
200 g květák
70 g špek
2 lžíce olivový olej
750 g hovězí zadní
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní podle potřeby začistíme, omyjeme a osušíme. Špek nakrájíme na klínky a jimi protkneme maso. To osolíme a necháme uležet.

  2. V kastrolu rozpálíme olej s máslem a flák hovězího v něm osmažíme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak přidáme cibuli, krátce orestujeme, podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujon. Pečeni zakryjeme poklicí a dusíme téměř doměkka.

  3. Zatím si připravíme zeleninu. Tu očistíme. Cibuli nakrájíme nahrubo. Květák a brokolici rozebereme na růžičky a spaříme. Mrkev s celerem nakrájíme na kostičky.

  4. Do téměř měkkého masa přidáme mrkev s celerem a dusíme. Nakonec přidáme květák s brokolicí a kečup a dusíme doměkka. Zahradnickou pečeni ochutíme solí a pepřem.

  5. Hotovou zahradnickou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s pečenými brambory. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy