Zámečníci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 ks mandle
20 ks sušené švestky
malinová omáčka
těstíčko
1 lžíce olej
1 ks vejce
1 lžíce mléko
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Švestky namočíme na 10 hodin do vody, pak je uvaříme doměkka. Z vychladlých švestek odstraníme pecky, do každé švestky vložíme spařenou oloupanou mandli.

  2. Připravíme si pařížské těstíčko. Smícháme vejce, mouku, mléko a lžíci oleje. V pařížském těstíčku obalíme švestky a smažíme je ihned v rozehřátém oleji.

  3. Usmažené zámečníky ihned podáváme s malinovou šťávou, nebo je obalíme v cukru a strouhané čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy