Žampionové bramboráčky s uzeninou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 6 ks brambory majoránka 50 - 70 g špekáček 150 - 200 g polohrubá mouka olej na smažení drcený kmín mletý černý pepř 250 ml tmavé pivo 150 g žampiony portobello
Postup Žampionové bramboráčky s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné žampiony nebo i jiné pevné houby nakrájíme na menší kousky a namočíme do piva. Špekáček sloupneme a nastrouháme na hrubém struhadle na drobné kousky
Oloupané brambory jemně nastrouháme do mísy a ochutíme solí a pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a drceným kmínem. Pak přidáme vejce, uzeninu a houby i s pivem. Směs promícháme a zahustíme moukou tak, aby vzniklo hustší těstíčko
Z těsta tvoříme naběračkou menší bramboráčky, které smažíme na oleji z obou stran dozlatova
Žampionové bramboráčky s uzeninou podáváme jako chuťovku, ale klidně i jako přílohu ke grilovaným masům.