Žampionové bramboráčky s uzeninou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
6 ks brambory
majoránka
50 - 70 g špekáček
150 - 200 g polohrubá mouka
olej na smažení
drcený kmín
mletý černý pepř
250 ml tmavé pivo
150 g žampiony portobello

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žampiony nebo i jiné pevné houby nakrájíme na menší kousky a namočíme do piva. Špekáček sloupneme a nastrouháme na hrubém struhadle na drobné kousky

  2. Oloupané brambory jemně nastrouháme do mísy a ochutíme solí a pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a drceným kmínem. Pak přidáme vejce, uzeninu a houby i s pivem. Směs promícháme a zahustíme moukou tak, aby vzniklo hustší těstíčko

  3. Z těsta tvoříme naběračkou menší bramboráčky, které smažíme na oleji z obou stran dozlatova

  4. Žampionové bramboráčky s uzeninou podáváme jako chuťovku, ale klidně i jako přílohu ke grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!