Žampionové ledvinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.3 kg žampiony
1 dl bílé víno
5 dkg anglická slanina
0.5 balíčku mražený hrášek
3 lžíce ostrý kečup
1 lžíce čerstvá petrželka
0.5 kg vepřové ledvinky
podle chuti
sůl
podravka
mletý pepř
podle potřeby
máslo
na ozdobu
lahůdková cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky pořádně očistíme, opereme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampiony. Zvlášť v kastrolku si doměkka uvaříme zmrazený hrášek a scedíme.

  2. Na tuku opečeme nakrájenou anglickou slaninu a pokrájenou cibuli. Přidáme ledvinky, posekanou zelenou petrželku a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, přidáme žampiony a hrášek, opepříme, přidáme ostrý kečup a krátce spolu podusíme. Posypeme podravkou a podle chuti osolíme.

  3. Hotové žampionové ledvinky podáváme s rýží a posypané kroužky z lahůdkové cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!