Žampionové ledvinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 0.3 kg žampiony 1 dl bílé víno 5 dkg anglická slanina 0.5 balíčku mražený hrášek 3 lžíce ostrý kečup 1 lžíce čerstvá petrželka 0.5 kg vepřové ledvinky podle chuti sůl podravka mletý pepř podle potřeby máslo na ozdobu lahůdková cibulka
Postup Žampionové ledvinky recept
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky pořádně očistíme, opereme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampiony. Zvlášť v kastrolku si doměkka uvaříme zmrazený hrášek a scedíme.
Na tuku opečeme nakrájenou anglickou slaninu a pokrájenou cibuli. Přidáme ledvinky, posekanou zelenou petrželku a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, přidáme žampiony a hrášek, opepříme, přidáme ostrý kečup a krátce spolu podusíme. Posypeme podravkou a podle chuti osolíme.
Hotové žampionové ledvinky podáváme s rýží a posypané kroužky z lahůdkové cibulky.