Zapečení čerti s mozzarellou a nivou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks mozzarella 2 ks česnek prolisovaný podle chuti sůl kečup bylinková sůl podle potřeby brambory strouhaná niva
Postup Zapečení čerti s mozzarellou a nivou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme, nebo upečeme v troubě. Já raději používám pečení v troubě. Necháme chvíli vychladnout, potom rozkrojíme po délce na poloviny a nejlépe kulatým vykrajovátkem a vydlabeme část vnitřku brambor.
Vydlabanou část dáme zvlášť do misky, přidáme na jemno nakrájenou mozzarellu, nastrouhaný česnek, osolíme (lze použít i bylinkovou sůl dle chuti a zvyků) a směsí naplníme půlky brambor.
Půlky brambor klademe do pekáče, nebo na plech, zasypeme nastrouhanou nivou a zapékáme v troubě. Hotové podáváme s kysaným zelím, či různými druhy zeleninových salátů.
Zapečené čerty s mozzarellou a nivou můžeme doplnit klasickým rajčatovým salátem s mozzarellou. Můžeme ozdobit kečupem, pro děti lze dozdobit napíchnutým kouskem rajčátka na párátko, ze kterého vyrobíme růžky a s pomocí sýru a kečupu dotvoříme čertíkům obličej. Příprava takové večeře baví i děti, protože jejich nápadům se meze nekladou.