Zapékanky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks rajče 10 dkg tvrdý sýr 4 ks houska nebo rohlík na potření 1 ks cibule vegeta 25 dkg tvaroh 4 ks vejce natvrdo 1 konzerva sardinky v oleji 1 špetka mletý černý pepř 1 kelímek majonéza (100g)
Postup Zapékanky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme.
Tvaroh, sardinky, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, vejce, vegetu a pepř vymíchame do pěny.
Housky nebo rohlíky rozkrojíme na půlku a jednotlivé půlky namažeme pomazánkou, poklademe plátky rajčat, rozložíme na plech a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme dozlatova asi 15 minut.
Zapékanky chutnají teplé i vychladlé. Na přípravu lze použít i starší pečivo.