Zasněžený koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 1 špetka sůl 100 g máslo 2 ks žloutek 1 kg jablko 5 ks bílek 0.5 balíčku prášek do pečiva 1 lžíce cukr moučka 0.3 lžičky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka tuk na vymazání hrst mandlové lupínky 3 lžíce smetana na vaření podle chuti cukr krupice citronová šťáva
Postup Zasněžený koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosejeme na vál. Přidáme nakrájené máslo, cukr, špetku soli, žloutky, prášek do pečiva a tolik smetany, aby těsto bylo poddajné a aby se dalo dobře rozválet. Hotové těsto odložíme na půl hodiny do chladničky.
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a bez podlévání je doměkka podusíme. Pak přidáme skořici, cukr i vanilkový. Mírně si opražíme mandlové lupínky.
Těsto rozválíme, přendáme na vymazaný plech a dorůžova upečeme. Na upečený plát rozprostřeme podušená jablíčka, posypeme mandlemi a zakryjeme tuhým sněhem ušlehaného z 5 bílků a s 15 dkg cukru. Zasněžený koláč dáme zpět do trouby a asi 10 minut dozlatova pečeme.
Zasněžený koláč nakrájíme a můžeme podávat.