Zasněžený koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
1 špetka sůl
100 g máslo
2 ks žloutek
1 kg jablko
5 ks bílek
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 lžíce cukr moučka
0.3 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
tuk na vymazání
hrst mandlové lupínky
3 lžíce smetana na vaření
podle chuti
cukr krupice
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosejeme na vál. Přidáme nakrájené máslo, cukr, špetku soli, žloutky, prášek do pečiva a tolik smetany, aby těsto bylo poddajné a aby se dalo dobře rozválet. Hotové těsto odložíme na půl hodiny do chladničky.

  2. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a bez podlévání je doměkka podusíme. Pak přidáme skořici, cukr i vanilkový. Mírně si opražíme mandlové lupínky.

  3. Těsto rozválíme, přendáme na vymazaný plech a dorůžova upečeme. Na upečený plát rozprostřeme podušená jablíčka, posypeme mandlemi a zakryjeme tuhým sněhem ušlehaného z 5 bílků a s 15 dkg cukru. Zasněžený koláč dáme zpět do trouby a asi 10 minut dozlatova pečeme.

  4. Zasněžený koláč nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy