Zauzená vepřová kotleta na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
2 ks cibule
3 hrnky voda
3 ks hřebíček
3 lžíce whisky
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
celá skořice
3 lžíce hnědý cukr
4 ks vepřová kotleta
3 lžíce hrubá sůl
10 kuliček celý černý pepř
dřevěné lupínky na uzení vepřového masa

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme si marinádu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sůl a cukr vložíme do misky, zalijeme 1 hrnkem teplé vody a mícháme do rozpuštění, poté dolijeme zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej. Do misky vložíme polovinu nakrájené cibule, pár kuliček pepře a nového koření, hřebíček, bobkový list a na to položíme vepřové kotlety. Navrch nasypeme zbytek cibule a koření, celé zalijeme připravenou marinádou a dáme minimálně na 2 hodiny do lednice. Mezitím si namočíme dřevěné lupínky na uzení do vody a připravíme gril na nepřímé grilování

  2. Poté vyjmeme vepřové maso z marinády, osušíme ho papírovou utěrkou a necháme asi 15 minut mimo lednici, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Okapané udící lupínky nasypeme na rozžhavené uhlí nebo brikety a vložíme kotlety na grilovací rošt, který předtím lehce potřeme olivovým olejem. Pokud potřeme olivovým olejem i kotlety, budou po vyuzení krásně lesklé. Nepřímo grilujeme při teplotě 180 - 200 °C 20 minut. Zauzenou vepřovou kotletu pak už jen stačí krátce ogrilovat přímo asi 2 minuty z každé strany, aby maso získalo mřížku

  3. Zauzenou vepřovou kotletu na grilu podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!