Zavařený rybíz jako brusinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 650 g cukr 6 dl ocet 2 l voda 6 ks hřebíček 0 ks badyán 0.4 lžičky kyselina citronová 1 ks celá skořice 1 kg červený rybíz
Postup Zavařený rybíz jako brusinky recept
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme 0,5 l vody a 0,5 l octa a přivedeme k varu.
Rybíz obereme od stonků a několikrát propláchneme vodou a poté ho ještě v cedníku přelijeme octovou vodou. Rybíz necháme okapat.
Okapaný rybíz dáme do kastrolu spolu s cukrem, rozlámanou skořicí, hřebíčkem, půlkou badyánu, kyselinou citronovou,1 dl octa a 1,5 l vody. Promícháme a vaříme 10 minut, poté ještě vařící plníme do skleniček a ukládáme k vychlazení dnem vzhůru. Vůbec nevadí koření na nálev rozdrtit, 20 minut vařit ve vodě, scedit a teprve nyní v nálevu povařit rybíz.
Zavařený rybíz jako brusinky podáváme místo brusinek.