Zavařované okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nálev
35 dkg cukr
15 dkg sůl
1 l ocet
3 l voda
1 ks kopr
4 ks hřebíček
1-2 ks bobkový list
0 lžiček celý pepř
30-45 ks umělé sladidlo
0 lžiček hořčičná semínka
podle potřeby
cibule
kopr
mrkev
okurky

Postup přípravy receptu

  1. V 3,25 litru vody rozmícháme 1,25 litru 8% octa, 15 dkg soli, 35 dkg cukru, 30 - 45 umělého sladidla, kousek kopru, čtvrtinu kávové lžičky hořčičného semínka, čtvrtinu kávové lžičky celého pepře, 1 - 2 bobkové listy, 4 hřebíčky a uvaříme z toho lák.

  2. Při nakládání okurek přidáme mrkev, cibuli a malý kousek kopru a zalijeme nálevem. Tato dávka vystačí přibližně na 17 sklenic o objemu 0,7 litru. Okurky zavařujeme při teplotě 80 - 85 °C po dobu 15 minut.

  3. Zavařované okurky podáváme k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy