Zaváté kuře s brokolicí a plátky hermelínu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
3 špetky sůl
1 ks cibule
1 ks hermelín
3 špetky podravka
2 lžičky grilovací koření
4 ks kuřecí prsa
5 ks tavený sýr (trojúhelníček)
250 ml trvanlivá smetana ke šlehání
1 svazeček čerstvá brokolice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa opláchneme, osolíme, poprášíme grilovacím kořením a dáme na 30 - 45 min. odpočinout do chladničky

  2. Do jemně osolené vroucí vody vložíme hlavičky brokolice a necháme vařit cca 10 min. déle né. Brokolice, když je rozvařená není dobrá, scedíme

  3. Na pánvi rozpálíme tuk (já používám buď olivový nebo slunečnicový olej, nikdy rostlinný - páchne po rybině) a orestujeme prsa z obou stran do měkka, vyjmeme na talíř

  4. Na maso pokrájíme plátky hermelínu a necháme v teple aby nevychladlo. Na pánvi zpěníme cibulku do skleněna, vložíme cca 5 trojúhelníčků smetanového taveného sýra, přidáme špetku až dvě podravky a zalijeme smetanou (trvanlivou na šlehání - 250 ml), 5 minutek povaříme. Mezitím si k masu a hermelínu přidáme povařenou brokolici a zalijeme omáčkou

  5. Zaváté kuře s brokolicí a plátky hermelínu podáváme s hranolky nebo americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!