Zbojnický bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g vepřový bok
podle chuti
česnek
sůl
feferonky
bobkový list
celý černý pepř
celé nové koření
mletá pálivá parika

Postup přípravy receptu

  1. Nižší a delší bůček dáme vařit společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením.

  2. Když je bůček měkký, vyjmeme ho a necháme vystydnout. Po vychladnutí jej prošpikujeme několika feferonkami, nejlépe červené svíčky. Pak celý bůček potřeme rozetřeným česnekem se solí a nakonec obalíme v pálivé paprice. Zbojnický bůček zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do lednice.

  3. Při podávání nakrájíme zbojnický bůček na tenké plátky, podáváme s kyselou okurkou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy